Jump - Colton Jones / Unsplash

Playlista: S najdražih albuma 2021.

Reading Time: < 1 minute

Naslovna fotografija: Colton Jones / Unsplash

Glazbena scena se ponovno budi nakon blagdanske pauze, pa koristim ovu situaciju u kojoj se još nisu krenula redati neka nova odlična izdanja da se podsjetim na najdraže domaće albume prošle godine.

Svoj popis top 10 domaćih albuma kojime sam sudjelovala u velikoj godišnjoj anketi Nacionala i izboru najboljeg albuma godine već sam podijelila na društvenim mrežama. Na njoj se nalaze: Bad Daughter, freekind, Kensington Lima, The Gentleman, Mayales, Urban & 4, Eric, pocket palma, Tina Vukov te kompilacija PjesmaRIca. Gotovo identičan popis poslala sam kao prijedlog za nezavisnu glazbenu nagradu Rock&Off, no kako ovdje EP ne može biti u konkurenciji, umjesto dua freekind ubacila sam Matiju Dedića.

Odlučila sam upravo tu listu iskoristiti kao temelj za prvu ovogodišnju playlistu Male trube i sa svakog albuma odabrati po dvije pjesme koje su mi najdraže ili mi se čini da najbolje predstavljaju album. Neke od njih jesu bile singlovi, neke nisu, neke još možda imaju šanse za to.

(Moj izbor najboljih prošlogodišnjih singlova možete čuti na playlisti Pun mjesec glazbe.)

E, sad, da na listi ne bude samo dvadesetak pjesama, dodala sam po jednu pjesmu s ostalih albuma koji su mi ušli u top 20, a nisam ih uvrstila u dva gore spomenuta izbora. Tako su se na playlisti još našli: Dina Rizvić, Beat Gates, Koolade, Willow Avenue, Marisol, Čedo Antolić, Miriiam, Matija Cvek i Kozmodrum.

Playlistu S najdražih albuma 2021. možete naći na Deezeru, Spotifyju* i Tidalu. Ako vam se svidi, stisnite joj srčeko i dodajte je u svoju virtualnu fonoteku.


* PjesmaRIca, nažalost, nije dostupna na Spotifyju.