Paul The Walrus promo

Novi albumi: Paul The Walrus, Bobby Gillespie & Jehnny Beth, Laura Mvula i drugi

Reading Time: 3 minutes

Naslovna fotografija: Paul The Walrus (promo)

Plus: Cosha i Possum.

Tjedni pregled i preporuka novih hrvatskih i inozemnih albuma uz poveznice na servise na kojima ih možete slušati.

Polako ulazimo u fazu usporavanja diskografskog dijela scene radi ljeta i godišnjih odmora, pa se – ako dođe do ozbiljnijeg deficita albuma za preporuku – ovaj tjedni pregled možda pretvori u dvotjedni. No, zasad ide ovako dok ide. Nadam se da ćete među preporukama naći nešto za svoj gušt. Ako vam se svidi neki album koji je dostupan na Bandcampu, podržite rad glazbenika direktnom kupnjom ako ikako možete.


Paul The Walrus – Paul The Walrus Live (samostalno izdanje)

Paul The Walrus – Live

Live album veselog zagrebačkog retro pop rock sastava Paul The Walrus inspiriranog zvukom The Beatlesa (što se može primijetiti po nazivu benda), The Beach Boysa, Tame Impale i Oasisa. Session snimljen u zagrebačkoj galeriji Lauba najava je prvoga LP-ja koji se očekuje idućeg proljeća.

Apple Music
Bandcamp
Deezer
Spotify
Tidal


Bobby Gillespie & Jehnny Beth – Utopian Ashes (Silvertone)

Bobby Gillespie & Jehnny Beth - Utopian Ashes
Bobby Gillespie & Jehnny Beth – Utopian Ashes

Suradnja osnivača i pjevača Primal Screama i francuske glazbenice, poznate kao članice francuskog indie dvojca John & Jehn te engleskog benda Savages, stvorila je vrlo zanimljiv, teatralan i sofisticiran album.

Apple Music
Deezer
Spotify
Tidal


Laura Mvula – Pink Noise (Atlantic Records)

Laura Mvula - Pink Noise
Laura Mvula – Pink Noise

Treći studijski album nagrađivane britanske glazbenice koji za njega kaže da je “napravljen toplim tonovima zalaska sunca iz 80-ih” te da je riječ o albumu koji je oduvijek željela napraviti. Izvrstan izbor za ljubitelje synth-popa.

Apple Music
Deezer
Spotify
Tidal


Cosha – Mt. Pleasant (Ashtown Lane)

Cosha - Mt. Pleasant
Cosha – Mt. Pleasant

Debitantski album irske glazbenice pravoga imena Cassia O’Reilly koja je prethodno djelovala pod umjetničkim imenom Bonzai. Novim imenom Cosha otvara novo poglavlje koje je započela senzualnim R&B albumom za koji želi da slušateljima pruži utočište i da “bude nešto čemu se možeš okrenuti za društvo, nešto što će te učiniti laganim i oslobođenim”.

Apple Music
Deezer
Spotify
Tidal


Possum – Lunar Gardens (Idee Fixe Records)

Possum - Lunar Gardens
Possum – Lunar Gardens

Drugi studijski album kanadskih space rockera njihov diskograf predstavlja kao “duhovno istraživanje kolektivne svijesti, hvatanje kozmičke energije i usklađivanje astralnog toka”. Tako i zvuči. Ako ste ljubitelji spoja psychedelic rocka, funka i jazza – ovo je album za vas.

Apple Music
Bandcamp
Deezer
Spotify
Tidal